ГОТВАРСКИТЕ ПЛОТОВЕ

СТЪКЛОКЕРАМИЧНИТЕ ПЛОТОВЕ

Сензорните, естествено, са по-удобни за работа, защото не заемат място, не пречат на работата и се почистват лесно. Плот само с 2 зони ще е напълно достатъчен за готвене. Така ще се спести място, ще има повече работна площ, а и цената ще е различна.

Кога сте ползвали всички четири зони едновременно? Не са за пренебрегване и плотовете с три зони. Лично според мен те са най-оптималният вариант, особено тези с двойна разширена зона.

ИНДУКЦИОННИТЕ ПЛОТОВЕ

Индукцията е технология за бързо и равномерно загряване чрез интензивно електромагнитно поле. При контакт на плота със съд от феромагнитна стомана се генерират мощни електромагнитни вълни, които нагряват дъното. Така стъклокерамичният плот не се нагрява, а само се затопля от отдадената обратно топлина на съда.

Индукционните плотове загряват 2 л. вода до точка на кипене за около 4 минути. За сравнение класическият газов плот прави същото за 7,5 минути, а стъклокерамичният – за 9.